VOEDING BIJ SPORT

Gezonde basis
De voeding van iedere sporter begint met een gezonde basisvoeding. Sport je op recreatief niveau, dan zul je genoeg hebben aan een gezonde voeding in de basis. Wil je meer, wil je je prestaties verbeteren, langer op een intensief niveau kunnen trainen of een sneller herstel na een zware inspanning? Dan kan een goede sportvoeding je helpen.

 

 

Wat is sportvoeding?fruit_juice-300x206
Drankjes, poeders of pillen? Nee, gelukkig niet. Sportvoeding is een op maat gemaakt voedingsplan voor het optimaliseren van de voeding bij sporters. Er wordt gekeken naar de verdeling van de hoeveelheid voedingsstoffen in de voeding zoals koolhydraten, eiwitten en vetten maar ook naar vitamines en mineralen. Hoe veel heb je nodig en hoe kun je dat bereiken. Daarbij wordt gekeken naar de timing van de maaltijden en het gebruik van voedingssupplementen. Het voedingsschema is volledig aangepast aan de behoefte van de sporter.

EEN GEZONDE VOEDING IN DE BASIS
Begin bij je basis
De basis voor een gezond lichaam is een gezonde voeding. Een gezonde basisvoeding levert je alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, vocht en voedingsvezels. Iedereen heeft al deze voedingsstoffen nodig.

Wanneer de basisvoeding in orde is, heb je een goede basis gelegd voor optimale sportprestaties.

Een gezonde schijf
Onze bekende Schijf van Vijf helpt je om gezond te eten. Een gezonde basisvoeding betekent dat je voldoende voedingsmiddelen uit alle productgroepen eet.

Een regelmatig eetpatroon, met drie hoofdmaaltijden en drie of vier tussendoortjes, zorgt voor een gezonde basis.

Naast de algemene informatie kun je hier ook informatie vinden over specifieke onderwerpen die met sport en voeding te maken hebben.